Mieke

Mieke

  • Europese Korthaar
  • Vrouwtje
  • 03/09/2009
  • Dierenasiel van Wommelgem
  • Ter adoptie
  • Ok honden ? Neen
  • Ok katten ? Neen
  • Ok met kinderen ? Neen
  • Tuin ? Geen nodig
  • Kan alleen blijven ? Neen

Mieke kwam eind vorig jaar bij ons terecht. Haar bijna 100-jarige baasje was jammer genoeg overleden. De kleinkinderen namen haar in huis, maar Mieke ervaarde te veel stress, mede door de 2 grote honden waarmee ze het huis moest delen.
Mieke en haar baasje waren twee handen/pootjes op één buik. Van bezoekers had ze schrik en vluchtte ze weg. Uithalen zou ze enkel gedaan hebben wanneer ze in een hoekje werd gedreven door onbekenden.
Mieke werd relatief snel geadopteerd, maar teruggebracht na 2 weken omdat haar angst onderschat werd. Het medelijden met Mieke van de adoptant was zo groot, dat ze er amper van kon slapen, wat haar dus een retourtje opleverde.
We besloten haar niet onmiddellijk opnieuw ter adoptie te zetten, maar haar eerst véél tijd te geven. Elke week zien we kleine stapjes vooruit, maar Mieke blijft een ‘moeilijk’ katje. Terwijl ze die eerste weken vooral angstig was (en daardoor erg agressief), is ze ondertussen goed op haar gemak. Ze heeft haar vaste plekje hoog op de klimboom, en ligt regelmatig in het zonnetje te genieten. Na enkele maanden begon ze voorzichtig rond te lopen in de ren. Ondertussen komt ze vrolijk naar beneden wanneer we met het natvoer langskomen. Een miauwtje hier, een verleidelijke blik daar. Je zou haar zo een aaitje over haar bolletje willen geven! MAAR… Ondanks de grote progressie laat Mieke zich nog steeds niet aanraken. Elke poging bestraft ze nog steeds met een mep, al is dat doorgaans met ingetrokken klauwtjes.
We gaan stilaan op zoek naar een nieuwe thuis voor deze mooie verschijning. Een rustige thuis zonder teveel verwachtingen is ideaal. Mieke houdt niet van soortgenoten. Een thuis als enige (loslopende) huisdier is haar grootste wens. Jonge kinderen staan ook niet erg hoog op haar verlanglijstje. Mieke heeft tot nu toe steeds binnen geleefd, al is ze bij ons bijna altijd in de buitenren terug te vinden.
Rust, tijd en respect. Dat is waar ze nood aan heeft. En met de tijd kan er misschien opnieuw een aaitje vanaf… Wie weet?

Wil jij je nu nog huisdierloze thuis openstellen voor deze statige dame? Kan jij genieten van de aanwezigheid van een katje, zonder de nood te hebben deze aan te raken? Straal jij rust uit, heb je pakken geduld en laat je je in de beginperiode niet afschrikken door een mep van een bange poes?

Neem dan snel contact op, bij voorkeur telefonisch tijdens onze openingsuren! Wegens corona werken wij nog steeds uitsluitend op afspraak…